Jeg har ofte oplevet, at folk spørger "hvilket træ er det", når man står og kigger på et levende træ. Og ofte kan det være mere svært end som så, at artsbestemme træer - især om vinteren, når de ikke har blade på.

Nogle træer har naturligvis nogle særegne kendetegn, der ikke fornægter sig, selvom det er vinter. Efter et besøg på Naturhistorisk Museum i Aarhus i sensommeren, tog jeg et par billeder, af en planche, som kaster lys over nogle gængse danske træsorter. Denne udstilling hedder "det danske landskabs naturhistorie", og omhandler netop det, og er absolut et besøg værd!

Billederne herunder, kan være med til at hjælpe dig med, at artsbestemme træer, når du går rundt, i den fagre danske natur, og i det hele taget blive klogere, på det skønne materiale, som jeg elsker at arbejde med.


2 Comments