1.jpg
IMG_6902.JPG
Skærmbillede 2015-09-09 kl. 09.52.37.png
DSC_0026.JPG

Om TRÆMAND


SCROLL DOWN

Om TRÆMAND


 

Vi har vi specialiseret os i at lave plankeborde, tilpasset efter kundens behov og ønsker.

Vi tilstræber, at udarbejde simple, funktionelle og unikke produkter. Formgivningen og udarbejdelsen af hvert enkelt produkt sker primært på træets præmisser og ikke vores.

Virksomheden er baseret i Aarhus C i en bygning fra 1630, som har huset flere historiske personer gennem tiden, bl.a. Grethe Bartram og Peter Sabroe mfl. 

Såfremt man lyster, er man altid velkommen til at besøge os på værkstedet til en snak om møbler, træ eller andre ting, er man velkommen til, at træffe en aftale og besøge os på adressen:

KLOSTERGADE 70B, ST.

8000 AARHUS C

 
 
1.jpg

Olieprøver


Olieprøver


IMG_6902.JPG

Vedligeholdelse


Vedligeholdelse


 

"HVORDAN VEDLIGEHOLDER JEG MIT NYE MØBEL?"

Vedligeholdelsen afhænger af, hvilken behandling møblet har fået. Hos TRÆMAND sætter vi en ære i at være så informative som muligt, og har du det mindste spørgsmål vedr. vedligehold, så tøv ikke med at kontakte os.

"HVORDAN RENGØR OG VEDLIGEHOLDER JEG MIT BORD I DET DAGLIGE?"

I den daglige rengøring af bordet, bruges en hårdt opvredet karklud (uden sæbe eller andre rengøringsmidler), til at fjerne skidt og støv.

"MIT BORD HAR FÅET RIDSER / MIT BORD SER LIDT TRÆT UD".

Hvis dit bord efter nogen tid, ser lidt træt og trist ud, og/eller du har fået lavet et par ridser i det, så skal du gøre følgende:

  1. Bordpladen slibes let med et sandpapir korn 100 til 240 afhængigt af, hvor grov planken er. Korn 100 giver dengroveste overflade og korn 240 den fineste. Det er en god idé, at bruge en slibeklods, som kan købes i dit lokale byggemarked.
  2. Efter en let slibning langs årerne (aldrig på tværs) er fedtaflejringer samt småridser fjernet og slibestøvet tørres nu af med en tør bomuldsklud.
  3. Herefter påføres (vha. pensel, svamp etc) en olie så overfladen er fuld dækket med olie. Lad olien sidde i ca. 30 minutter.
  4. Hvis planken har "tørre pletter" når de 30 minutter er gået, dvs. træet har har trukket mere olie nogen steder frem for andre,  påføres træet en gang olie mere, som du lader trække i yderligere ca. 20 min. Når træet ikke længere fremstår med "tørre pletter", men den blot ligger blank i overfladen, så er træet mættet og bordpladen aftørres nu helt af med enten tørre bomuldsklude eller aftørringspapir fra din lokale farvehandel.
  5. Sørg for at alt er aftørret, til overfladen virker fingertør, og lad så olien hærde (ca. 24 timer) inden brug.

Når dette er gjort, vil bordet fremstå som da det blev leveret.

Foretag aldrig en oliebehandling i direkte sollys. og husk at behandle undersiden også (hvilket dog ikke kræver slibning først).

( Vær varsom hvis du bruger linolie, da kludene kan selvantænde, hvis de ligger krøllet sammen og tørrer. Put derfor kludene i en plastikpose, og hæld vand i, og smid dem ud ) 

"VIL MIT NYE BORD SLÅ REVNER OG SLÅ SIG?"

Hos TRÆMAND arbejder vi kun med møbeltørt træ (8-9% fugtighed). Dette reducerer, hvor meget træet slår sig eller sprækker over tid. Da vores møbler laves i massivt træ, kan de aldrig styres fuldstændigt og har mulighed for at udvikle sig over tid.

Træ er et såkaldt hygroskopisk materiale. Det vil sige, at træet optager og afgiver fugt afhængigt af den omgivende temperatur og relative luftfugtighed. Træet indstiller sig således over tid, afhængig af træart og dimension til det aktuelle omgivende klima.

For at minimere risikoen for at dit møbel over tid vil arbejde for meget, kan man vha. korrekt løbende vedligeholdelse minimere risikoen. Er det eksempelvis et oliebehandlet møbel, er det en god idé at mætte træet med olie i slutningen af marts, og igen i slutningen af oktober.

Dette gøres ved at følge, de fem trin der er listet op, i afsnittet over dette.

Skærmbillede 2015-09-09 kl. 09.52.37.png

FAQ


FAQ


 

"Jeg bor i København og vil gerne bestille et bord fra TRÆMAND. Kan jeg få det fragtet?"

At du ikke bor i Aarhus og/eller selv har mulighed for at afhente dit møbel på værkstedet i Aarhus C, er ikke noget problem. Hos TRÆMAND benytter vi os af en professionel fragtmand, som leverer i hele Danmark, lige til døren. Fragtomkostningerne dækkes af køber, dog skal vi nok stå for at få det hele arrangeret.

 

"Hvad koster et spisebord?"

Priserne afhænger af størrelsen på bordet, træsorten, dagsprisen på træ, samt hvilke ben man ønsker. Det er derfor ikke muligt at liste en standardpris. Ønsker man et prisoverslag på et spisebord (eller et andet møbel), så gå til kontaktsiden og udfyld formularen, så vender vi tilbage med et prisoverslag. HUSK: Jo flere informationer du vedlægger i beskeden, jo mere præcist kan vi udregne en pris.

 

"Hvordan vedligeholder jeg mit nye møbel?"

For at blive klogere på vedligeholdelse af dit møbel TRYK HER

 

"Hvilke muligheder har jeg ift. træsort?"

Hos TRÆMAND arbejder vi primært i ask og eg, da disse træsorter er de mest tilgængelige. På den måde opnås de største muligheder ift. at imødekomme specielle ønsker om udseende, detaljer etc. Dette betyder dog ikke, at der ikke er andre muligheder. Sorter som birk, ahorn, bøg, røget eg, valnød, wengé etc. er andre valgmuligheder. Valg af træsort afhænger af, hvilket udtryk man ønsker, samt hvilket formål møblet skal bruges til.

 

"Hvilke ben kan jeg få på mit bord?"

Hos TRÆMAND er mulighederne for benløsninger mange. Vi har et "standardsortiment" af benløsninger, som kan ses ved, at trykke HER . Derudover kan man også få en "skræddersyet" benløsning, såfremt man ønsker det. Har du eksempelvis set et billede på nettet eller et andet sted, så vedlæg gerne et link til det i besked, når du henvender dig, og så finder vi en løsning,

 

"Er det muligt at købe en bordplade uden ben?"

Det er absolut muligt at købe en bordplade, hvis du selv har nogle ben, som du gerne vil påmontere.

 

 

"Kan man købe de bordben, der er brugt på et tidligere lavet bord?"

Ja, du kan sagtens købe et sæt bordben, uden bordplade. Tryk HER for priser og info.

DSC_0026.JPG

Film


Film


Hos TræMand er processen vigtig.

Vi dokumenterer den derfor ofte, enten vha. af billeder eller film. På denne side vil man løbende kunne se, hvad vi beskæftiger os med.

Se de forskellige processer, i tilblivelsen af et spisebord i amerikansk valnød.

Presseomtale


Presseomtale


 

PÅ DENNE SIDE KAN DU FINDE LINKS TIL ARTIKLER, BLOGINDLÆG, TV-KLIP HVOR VI ER BLEVET OMTALT.

www.sidseloglasse.com 06/11/2017

http://sidseloglasse.com/2017/11/06/vores-nye-spisebord-fra-traemand/

www.modesektionen.dk d. 11/11/2014

http://modesektionen.dk/traemanden.124775.html

www.boligcious.dk d. 9/11/2014

http://boligcious.dk/2014/11/09/en-rigtig-traemand/

Aarhus Stiftstidende d. 22/10/2014

http://stiften.dk/aarhus/traemanden-fra-den-skumle-ende-af-godsbaneomraadet

TV2 Østjylland d. 23/9/2014

Del 1

Del 2

Salgs- og handelsbetingelser


Salgs- og handelsbetingelser


Salgs- og handelsbetingelser

 

1. Tilbud

Alle mundtlige og skriftlige tilbud fra TRÆMAND afgives med forbehold for fejl, mangler og andre uoverensstemmelser, herunder fejlskrift.

2.  Ordrebestilling/ordrebekræftelse

a.

Ordrer modtages udelukkende skriftligt.

b.

Kunden kan ikke annullere eller ændre ordrer afgivet overfor TRÆMAND, medmindre dette aftales skriftligt i hvert enkelt tilfælde..

3. Levering

På fakturaen er der angivet en estimeret leveringstid. Dette er et estimat og er på ordreafgivelsestidspunktet TRÆMANDS formodning om, hvornår produktet er færdigt og er derfor ikke bindende.

4. Returnering

TRÆMAND yder ingen returret på specialfremstillede og/eller varer der skal bestilles hjem fra leverandøren.

5. Mangler og reklamation

Reklamation over fejl eller mangler ved varen skal ske skriftligt senest 3 dage fra leveringen. Reklamation fremsat efter udløbet af denne frist har ingen retsvirkning, medmindre fejlen eller manglen ikke kunne konstateres ved en forsvarlig undersøgelse af varen umiddelbart efter levering.

6. Ejendomsforbehold

Ejendomsretten til varerne overgår først til køber, når TRÆMAND har modtaget den fulde købssum og fået refunderet eventuelle påløbne udgifter.

7. Ansvar

Det er købers eget ansvar, at læse og forstå disse salgs- og handelsbetingelser inden de ved bestillingen accepterer dem jf. punkt 2, stk. b.