Specialopgave: Hæve-/sænkebord til EnviDan.

5 Comments

Specialopgave: Hæve-/sænkebord til EnviDan.

Jeg blev kontaktet af Spant Studio lige før årsskiftet 2014/2015 omkring en større indretningsopgave for ingeniørfirmaet EnviDan, til deres nye domicil i Aarhus. Opgaven drejede sig om, at lave et bord til deres kreative afdeling, som skulle opfylde nogle lidt utraditionelle kriterier.

Bordet skulle ikke være en stationær arbejdsplads for én person, men var tiltænkt som et område, der skulle fungere som en dynamisk/omskiftelig arbejdsplads. Derfor skulle det have nogle lidt specielle dimensioner, samt monteres på et hæve-/sænkebordstel. Bordet skulle være 130 cm. bredt, hvilket er relativt bredt. Det krævede, at stellet som Envidan leverede, skulle tilpasses væsentligt, da bordpladen ikke ville kunne monteres på stellet, som det blev leveret. Desuden skulle det være et stel, som kunne løfte den tunge plade.

Som en lille krølle skulle der også laves en løsning, så man kunne tilkoble det arbejdsudstyr, der skal arbejdes med på bordet, til strøm, kablet internet mv. I samarbejde med Spant Studio fandt vi på en løsning, som vi er overordentligt tilfredse med. Det består af et hul i midten af bordet, som er placeret over den rende på stellet, hvor kabler, strømstik etc. ligger i. I hullet er der fræset en fals, som kan bære det "låg", som vi lavede. Låget er udformet, så der i hver side kan føres ledninger igennem, og som prikken over i´et er EnviDans logo lasercuttet ned i træet.

Det har været en spændende opgave, der har krævet en grundig gentækning af de processer og principper, som de klassiske plankeborde bliver lavet ud fra. Men det har været lærerigt og en fed opgave. Ikke mindst grundet samarbejdet med de to dygtige arkitekter MAA fra Spant Studio, Kasper Holmboe og Troels Thorbjørnson.

5 Comments

Bord lavet af resttræ.

2 Comments

Bord lavet af resttræ.

Vi har længe haft et ønske om, at lave et bord ud af de mange rester vi har tilovers, fra den daglige produktion.

Nu bød chancen sig! Købte 4 stk. Charles Eames (DSS) med originale glasfiberskaller og "H-stel" i okkergul, fungerede det gamle spisebord ikke, da stolene er forholdsvist brede, og bordet nu er for kort og farven forkert.

Udgangspunktet var, at lave et bord af egetræ som var i den mørkere ende, og tanken var, at de forskellige stykker træ af varierende bredder, vil tage forskelligt imod behandlingen, og derfor give en masse forskellige nuancer og et varieret udseende.

Billederne herunder, giver et indblik i den proces bordet har været igennem, fra de forskellige rester, til det færdige bord.

2 Comments

Hvilket træ er det?

2 Comments

Hvilket træ er det?

Jeg har ofte oplevet, at folk spørger "hvilket træ er det", når man står og kigger på et levende træ. Og ofte kan det være mere svært end som så, at artsbestemme træer - især om vinteren, når de ikke har blade på.

Nogle træer har naturligvis nogle særegne kendetegn, der ikke fornægter sig, selvom det er vinter. Efter et besøg på Naturhistorisk Museum i Aarhus i sensommeren, tog jeg et par billeder, af en planche, som kaster lys over nogle gængse danske træsorter. Denne udstilling hedder "det danske landskabs naturhistorie", og omhandler netop det, og er absolut et besøg værd!

Billederne herunder, kan være med til at hjælpe dig med, at artsbestemme træer, når du går rundt, i den fagre danske natur, og i det hele taget blive klogere, på det skønne materiale, som jeg elsker at arbejde med.


2 Comments